top of page

Palvelut

Wheat Field

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Mistä on kyse?

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa ratkotaan ongelmia? Voi se olla sitäkin, mutta mielestäni tärkeimpänä elementtinä ratkaisukeskeisessä terapiasessiossa on asiakkaan voimaantuminen, tulevaisuususkon löytyminen ja unelmien herääminen. Tavoitteiden asettaminen ja niihin pääsemisen keinojen yhdessä miettiminen, yhdessä sumpliminen. 

Kenelle?

Kenelle sitten ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii? Mielestäni kaikille. Kenen asiat ja ongelmat ovat haastavampia, kenen vähemmän haastavia, ratkaisukeskeisestä terapiasta on hyötyä kaikille, joilla on muutos tavoitteena nykyiseen elämäntilanteeseensa. Mahdollisia traumoja käsitellään asiakkaan voimien mukaan ja niiden käsittelyssä on painopiste aina asiakkaan selviämisessä. Käsitellään sitä, kuinka asiakas on selvinnyt niistä, mitä voimavaroja asiakkaalla on ollut ja on edelleen.

Kesto

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian kesto määritellään yhdessä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan ei tarvitse kuitenkaan sitoutua vuosiksi tai kuukausiksi. Usein ajatellaan, että terapia on sitä parempaa ja hyödyllisempää, mitä pidempään se kestää. Tutkimusten mukaan näin ei kuitenkaan aina ole; monissa tilanteissa toivottuun tilanteeseen voidaan päästä muutaman – joskus vain yhden – terapiakeskustelun myötä. Keskimääräinen terapian kesto on 4-5 kertaa, mutta kesto on tapauskohtaista, joskus jo pari kertaa riittää, toisinaan tarvitaan 10-15 kertaa. 

 

Tutustu aiheeseen seuraavien lähteiden kautta:

Ratkes-lehti: https://ratkes.fi/lehti/

Kirja: Iveson, C., George, E. & Ratner, H. (2018). Brief Coaching - Ratkaisukeskeinen lähestymistapa. 

Nuorten Nuotti-valmennus

Mistä on kyse?

Nuorten Nuotti-valmennuksessa asetetaan omia vahvuuksia ja toiveita vastaavia tavoitteita ja lähdetään yhdessä oman valmentajan kanssa niitä kohti. Nuotti-valmennuksen myötä pystyt ottamaan konkreettisia askelia kohti opiskelu- ja työelämää. Suunnitellaan tulevaisuuttasi yhdessä! Valmennuksen tarkempi toteutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kenelle?

Nuotti-valmennus sopii sinulle, kun tarvitset tukea elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden toiveiden selkiyttämiseen sekä ohjausta alustavan opiskelu- tai työelämäsuunnitelman tekemiseen. Olet 16–29-vuotias ja sinulla ei vielä ole opiskelu- tai työpaikkaa. Sinulla voi myös olla opiskelu- tai työpaikka mutta koet ne haasteelliseksi tavalla tai toisella. Nyt haluaisit päästä eteenpäin tulevaisuuden suunnitelmasi kanssa. 

Kesto

Palvelu toteutetaan viiden kuukauden aikana, kerran viikossa tunnin tapaamisilla. Viiden kuukauden jälkeen, jos asiat ovat liian kesken, voimme hakea toista 20 kerran kautta, josta Kela päättää.

Nuotti-valmennus on sinulle MAKSUTON  ja valmennuksen ajalta on mahdollista saada kuntoutusrahaa. Nuotti-valmennukseen pääsee Kelan kautta. Nuori ottaa itse yhteyttä Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692205 tai vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä minuun niin autan tilanteesi kanssa mielelläni. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Sumplimon nuottivalmennus on osa Siria koulutus- ja kehittämiskeskuksen toimintaa. 

Hakeminen

“Nuottivalmennus on auttanut minua löytämään harrastuksia ja olen päässyt tutustumaan erilaisiin paikkoihin uudella paikkakunnallani. Olemme yhdessä Helin kanssa etsineet minulle työpaikkoja ja olemme käyneet läpi koulutustarjontaa. Mun valkku Heli on mahtava tyyppi ja panostaa 110% nuottivalmennus nuoriinsa ja tekemiseen. Hänen avulla olen aktivoitunut ja päässyt taas elämässä eteenpäin. ☀️🌺”

Nainen, 27-vuotias, Nuotti-valmennus

Yhteistyössä

bottom of page